Yritysten haasteisiin ratkaisuja – Lempäälän Kehitys ottaa yhteyttä kunnan yritysvuokralaisiin

Lempäälän kunnassa on pohdittu ahkerasti keinoja yritysten toiminnan turvaamiseksi poikkeusoloissa.
– Olemme seuranneet tilanteen kehittymistä tarkasti. Haemme jatkuvasti ratkaisuja yritysten haasteisiin yhteistyössä yrittäjäjärjestön kanssa. Käytännössä olemme huolehtineet tiedonvälityksestä yrityksille mm. keräämällä Business Lempäälä-sivuille ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen johdosta perustetuista uusista viranomaisten tukipalveluista, toteaa Lempäälän Kehityksen toimitusjohtaja Kari Löytty.

Lempäälän Kehitys ottaa yhteyttä yrittäjiin. Tarkoituksena on keskustella yrityksen taloudellisesta tilanteesta sekä ideoida yhdessä keinoja yrityksen toiminnan turvaamiseen tässä vaikeassa tilanteessa. Yksi keino on esimerkiksi vuokrajärjestelyistä sopiminen. Lempäälän Kehityksestä soitetaan kunnan tiloissa vuokralla oleville yrityksille. Lempäälän kunta toivoo, että myös yksityiset vuokranantajat mahdollisuuksien mukaan pohtivat ratkaisuja yritysten tukemiseen.

– Samalla haluamme muistuttaa, että me kaikki voimme omilla valinnoillamme vaikuttaa Lempäälän kunnan ja sen yritysten tulevaisuuteen. Haluamme kannustaa kuntalaisia käyttämään lempääläisiä palveluita ja ostamaan lähituotteita mahdollisimman paljon. Kannustamme myös erilaisten palveluiden hyödyntämiseen verkossa. Lisäksi esimerkiksi lahjakorttien ostaminen mahdollista myöhempää käyttöä varten on tässä tilanteessa hyvä keino tukea yrittäjiä.

Lisäksi Lempäälän kunnanhallituksen jäsenen Jocka Träskbäckin mukaan nyt olisi tärkeää, että myös Lempäälän yrittäjät jakaisivat mahdollisimman paljon Lempäälän päätöstä hakea kriisin aiheuttamiin ongelmiin ratkaisua yhdessä paikallisten yrittäjien kanssa.
– Kaiken negatiivisen keskellä tässä on loistava tilaisuus korostaa Lempäälää ja samalla haastaa muut kunnat ja kaupungit tekemään sama. Nostetaan Lempäälän imagoa ja kerätään hedelmiä sitten kriisin jälkeen, viestittää Träskbäck.

Lue ajankohtaiset koronatiedotteet Business Lempäälä -sivuilta:
https://www.businesslempaala.fi/ajankohtaista/

Lempääläisten yritysten yhteystiedot löydät Lempäälän tietopaketista ja yritysrekisteristä:
http://www.tietopaketti.fi
https://yritysrekisteri.businesslempaala.fi/yrityspalvelut/

Lisätietoja:
Lempäälän Kehitys, toimitusjohtaja Kari Löytty, puh. 040 572 7931