Yksinyrittäjätukea myönnetty jo 67 yrittäjälle Lempäälässä

Lempäälän kuntaan on 30.4. mennessä tullut 95 yksinyrittäjätukihakemusta ja tukea on myönnetty 67 yrittäjälle. Kielteisiä päätöksiä on tehty kolme. Käsittelyssä on edelleen 25 hakemusta.

Tukea haetaan yrityksen kotikunnasta. Lempäälän kunta ottaa hakemukset vastaan sähköisen järjestelmän kautta. Hakemuksen voi jättää osoitteessa: https://www.tukialusta.fi/.

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Järjestelmän kautta voi seurata jätetyn hakemuksen käsittelyn etenemistä. Mikäli hakemukselle tehdään myönteinen tukipäätös, saa hakija päätöksestä tiedon sähköisessä muodossa ja Lempäälän kunta maksaa tuen hakemuksessa ilmoitetulle pankkitilille mahdollisimman pian päätöksen teon jälkeen.

Osa hakemuksista odottaa lisätietoja, joita hakijoilta on pyydetty. Lisäselvityksiä ovat eniten aiheuttaneet puuttuvat dokumentit ”yrityksen taloudellisen tilanteen heikkenemisestä 16.3. jälkeen” ja verovelkatodistuksen tai maksujärjestelydokumentin puuttuminen.

Yrityksen oikea kotikunta kannattaa varmistaa ja kaikki liitteet varata valmiiksi etukäteen, jotta hakemuksen täyttö sujuu nopeasti. Hakukriteerit arvioidaan hakemushetken mukaan ja hakemuksia voi jättää 30.9.2020 saakka.

Lempäälän kunta ottaa hakemukset vastaan Pirkanmaan kuntien yhteisen sähköisen järjestelmän kautta. Hakemuksen voi jättää osoitteessa: https://www.tukialusta.fi/.

Neuvontaa saa numerosta 03 5656 5040. Vappuaattona neuvontanumero sulkeutuu klo 16.