Yksinyrittäjä, hae tukea nyt

Yksinyrittäjän tukea kannattaa hakea vielä ennen lomakautta, kun hakemuksia käsitellään normaalilla rytmillä. Heinäkuussa käsittelyaika tulee olemaan pidempi.

Kannattaa myös huomioida, että hakijan taloudellista tilannetta tarkastellaan hakuhetken mukaan. Jos liiketoiminta lähtee elpymään koronarajoitusten purkautuessa saattaa olla, että tuen myöntämisen ehdot eivät enää täytykään.

Lempäälän kunnalta on hakenut yksinyrittäjän tukea 10.6. mennessä 158 yrittäjää. Hakemuksista on hyväksytty 118 ja käsittelyssä on vielä runsaat 20 hakemusta. Hakemusten tulo on hidastunut, eikä ruuhkaa tällä hetkellä ole. Käsittelyaika on muutamia päiviä, jos kaikki tiedot ja liitteet ovat hakemuksessa kunnossa.

Tukea haetaan yrityksen kotikunnasta. Lempäälän kunta ottaa hakemukset vastaan sähköisen järjestelmän kautta. Hakemuksen voi jättää osoitteessa: https://www.tukialusta.fi/.
Neuvontanumero, 03 5656 5040 palvelee arkisin 9-17 (juhannukseen saakka), arkisin 9-15 (juhannuksesta heinäkuun loppuun) ja arkisin 9-17 (elokuun ajan).

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Järjestelmän kautta voi seurata jätetyn hakemuksen käsittelyn etenemistä. Mikäli hakemukselle tehdään myönteinen tukipäätös, saa hakija päätöksestä tiedon sähköisessä muodossa ja Lempäälän kunta maksaa tuen hakemuksessa ilmoitetulle pankkitilille mahdollisimman pian päätöksen teon jälkeen.

Yrityksen oikea kotikunta kannattaa varmistaa ja kaikki liitteet varata valmiiksi etukäteen, jotta hakemuksen täyttö sujuu nopeasti. Hakukriteerit arvioidaan hakemushetken mukaan ja hakemuksia voi jättää 30.9.2020 saakka.
Hakemusten käsittelyssä eniten lisäselvityksiä ovat aiheuttaneet puuttuvat dokumentit ”yrityksen taloudellisen tilanteen heikkenemisestä 16.3. jälkeen” ja verovelkatodistuksen tai maksujärjestelydokumentin puuttuminen.

Lempäälän kunta ottaa hakemukset vastaan Pirkanmaan kuntien yhteisen sähköisen järjestelmän kautta. Hakemuksen voi jättää osoitteessa: https://www.tukialusta.fi/.

Neuvontaa saa numerosta 03 5656 5040, arkisin 9-17 (juhannukseen saakka), arkisin 9-15 (juhannuksesta heinäkuun loppuun) ja arkisin 9-17 (elokuun ajan).