Tapahtumatakuun haku aukesi 1.6., sähköinen haku 15.6. / Kustannustuki III

Kustannustuki III:n hakuaikaa on vielä 23.6. klo 16.15 saakka. Tähän mennessä tukea on saanut 78 % hakeneista yrityksistä. Yksinyrittäjille on myös myönnetty hyvin tukea, joten kannattaa hakea kustannustuki III:sta vaikka aiemmissa hauissa olisi tullut hylätty päätös. Hakemusten käsittelyaika on tällä hetkellä 21-45 vrk. Hae kustannustukea: https://www.valtiokonttori.fi/palvelu/yritysten-kustannustuki/

Sulkemiskorvausta on hakenut 3700 yritystä ja päätöksen on jo saanut 1755 yritystä, hyväksymisprosentti on 91%, hakemusten käsittelyaika vaihtelee huomattavasti, mutta on tällä hetkellä myös 21-45 vrk. Sulkemiskorvausta on haettava 4 kk:n kuluessa sen kuukauden päättymisestä, jona velvollisuus pitää toimitilat suljettuna päättyi.
Hae sulkemiskorvausta: https://www.valtiokonttori.fi/palvelut/korvaus-ja-vahinkopalvelut/sulkemiskorvaus/

Tapahtumatakuu, haku avoinna 1.6. lähtien, sähköinen haku 15.6. klo 9.00 alkaen

Mikäli tapahtuman ajankohta on kesäkuun alussa, hakemuksen voi täyttää pdf-muodossa tai paperilla 1.6. lähtien. Hakemukset käsitellään tällöin manuaalisesti ja käsittely on hitaampaa. Hakemuslomakkeen voi tilata 1.6. lähtien tapahtumatakuu@valtiokonttori.fi.

Jos tapahtuma järjestetään 15.6. jälkeen, toivomme hakijoiden odottavan sähköisen hakemuksen avautumista. Huomioittehan kuitenkin, että hakuhetken rajoitukset vaikuttavat takuun myöntämiseen. Sähköisen hakemuksen täyttäminen vaatii Suomi.fi tunnukset. Tapahtumatakuu haetaan myös Valtiokonttorista ja sitä hakee tapahtumajärjestäjä.

Valtiokonttorin Asiakaspalvelu auttaa tapahtumatakuuseen liittyvissä kysymyksissä maanantaista perjantaihin kello 9.00-15.00 numerossa 029 550 2270 tai sähköpostitse tapahtumatakuu@valtiokonttori.fi.

Takuu koskee yli 200 hengen avoimia yleisötilaisuuksia ja vakiintuneita, ammattimaisia tapahtumajärjestäjiä, joilla on y-tunnus ja vähintään 150 000 euron liikevaihto (2019).

Voidaan hakea tilaisuuksille, jotka järjestetään 1.6. – 7.12.2021.

Tapahtumatakuu ei koske säännöllisesti ympäri vuoden järjestettäviä tapahtumia.

Tapahtumatakuuta haetaan kahdessa osassa:

Haun 1. vaihe: Tapahtumajärjestäjä hakee ennakollisen maksusitoumuksen, tapahtumatakuun, joka ulottuu myös takuuhakemuksella ilmoitettuihin alihankkijoihin. Takuun hakuaika on 1.6. – 31.8.2021.

Haun 2. vaihe: Tapahtuman järkestämisen toteutuneista kuluista voi hakea korvausta, jos tapahtuma peruuntuu tai toteutuu oleellisesti pienempänä viranomaismääräysten tai lain johdosta. Korvausta hakee tapahtumajärjestäjä ja alihankkijat. Korvauksen hakuaika on 15.9. – 7. 12.2021.

Lisätietoja tapahtumatakuusta: https://www.valtiokonttori.fi/palvelu/tapahtumatakuu/

Kustannustuki IV on parhaillaan valmisteilla, hakukierroksella yritykset voisivat hakea tukea maalis-toukokuulta, tuen ehdot säilyisivät ennallaan.

Lisäksi suurille yrityksille maksettaisiin erillistä korvausta, jos niiden toimitilat on suljettu lain tai viranomaisen määräyksestä koronaepidemian vuoksi.