Nuoret töihin -malli starttaa

Kahviloiden, ravintoloiden, rakennusalan, IT-tuen, kiinteistönhuollon, myynnin sekä varastoinnin tehtäviin on tarjolla nuoria työhakijoita.

Lempäälässä on alkamassa toista kertaa Nuoret töihin -malli, joka tarjoaa yrityksille mahdollisuuden tutustua nuoreen työnhakijaan rauhassa ja ilman työnantajavelvoitteita. Ensimmäiset kaksi viikkoa nuori on yrityksessä työkokeilussa ja seuraavat kolme kuukautta palkkasuhteessa – mutta kunta toimii nuoren työnantajana ja maksaa palkan. Tämän jälkeen yrityksen on mahdollista palkata nuori.

Lempäälän kunta haluaa panostaa nuoriin työnhakijoihinsa. Vähäisellä työkokemuksella on vaikea saada töitä. Sen kerryttäminen parantaa nuoren työllistymismahdollisuuksia huomattavasti. Työkokemuksen kertyminen lisää ammattitaitoa ja sen myötä itseluottamusta. Myös työelämätaidot opitaan työelämässä, kertoi yrityskoordinaattori Sini Jaatinen, Lempäälän työllisyyspalveluista Lempäälän Yrittäjille perjantain Y-kahveilla.

Nuoret osallistuvat ensin kaksi viikkoa kestävään työelämävalmennukseen, jonka Lempäälän työllisyyspalvelut toteuttavat. Työelämävalmennus alkaa 3.10.2022. Yrityksessä toteutettava työkokeilujakso on ajalla 17.-30.10.2022 ja yrityksessä työllistyminen ajalla 31.10.2022-31.1.2023.

Mallin ryhmään osallistuu kuusi nuorta, joilla on ammatillinen perustutkinto. Nuoret ovat kiinnostuneita kahviloiden, ravintoloiden, rakennusalan, IT-tuen, kiinteistönhuollon, myynnin sekä varastoinnin tehtävistä.

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Yrityskoordinaattori Sini Jaatinen
puh. 050 383 9090, sini.jaatinen@lempaala.fi