Lempäälälle palkintosija elinvoimasta

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailussa ykkössijan sai Parkano, toiseksi sijoittui edellisvuoden tapaan Lempäälä ja kolmanneksi Nokia. Akaa palkittiin vuoden aikana elinvoima-asemaansa eniten parantaneena kuntana. Tulokset julkistettiin kuntaväen ja yrittäjäjärjestön yhteisessä Elinvoimaseminaarissa keskiviikkona. 

Kilpailun kolme parasta kuntaa Parkano, Lempäälä ja Nokia erottuivat selkeästi muista menestyen kilpailun jokaisella osa-alueella.

– Tänä vuonna kilpailussa painotettiin erityisesti kunnan ja sen yrityskentän välistä tuloksekasta yhteistyötä, jossa huomioidaan kaikenkokoiset yritykset yksinyrittäjistä aina työllistäviin yrityksiin. Lisäksi painotettiin kunnan aktiivisuutta tarkastella elinvoimaa ja käytettävissä olevia keinoja sen lisäämiseksi mahdollisimman laajasti ja kyvykkyyttä rakentaa verkostoja yritysten tueksi. Kilpailussa menestyvät kunnat käyvät aktiivista vuoropuhelua yritystensä kanssa ja tarttuvat rohkeasti aloitteisiin, joilla tuetaan paitsi kunnan elinvoimaisuutta myös koko paikallisyhteisön hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Julkiset hankinnat korostuvat arvioinnissa vuodesta toiseen, sillä niillä on suuri elinkeinopoliittinen merkitys, Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen sanoo.

Lempäälä on Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailun kestomenestyjä ja sijoittui tänä vuonna toiseksi. Lempäälän vahvuuksiin kuuluvat erityisesti eri toimijoiden verkostoituminen sekä yhteisöllisyys.

– Yhteisöllisyys korostui koronavuoden aikana ja konkretisoitui muun muassa Olemme Lempäälästä -hankkeen muodossa. Hankkeessa tuettiin paikallisten yritysten markkinointisisältöjen kehittämistä ja sitä kautta tehtiin paikallisia yrityksiä tunnetuksi. Samalla viestittiin onnistuneesti myös paikallisten palveluiden ostamisen merkityksestä alueen elinvoimalle, Virtanen kiittelee.

Lue koko juttu: https://www.yrittajat.fi/pirkanmaan-yrittajat/a/uutiset/644238-parkano-pirkanmaan-elinvoimaisin-kunta