Lempäälään valtakunnallinen Vuoden koronateko -palkinto

Kalajoen Yrittäjät ja Lempäälän Yrittäjät onnistuivat parhaiten auttamaan pienyrittäjiä koronakriisissä. Pirkanmaalaiskunnassa koronaa vastaan kamppailtiin läpi vuoden ja useamman tahon yhteisvoimin.

Koronapandemia on saanut yrittäjät sopeuttamaan toimintaansa uuteen tilanteeseen ympäri maailmaa. Myös Suomessa yrittäjäyhdistykset ympäri maan toteuttivat erilaisia tempauksia, joilla autettiin paitsi yrittäjiä, myös muita kunnan asukkaita. Koska hyvää tehtiin niin paljon, Suomen Yrittäjät halusi nostaa yhdistysten antamaa apua esiin. Tästä syntyi valtakunnallinen Vuoden koronateko -kilpailu. Ehdotuksia Vuoden koronateoksi tuli 16 eri puolilta Suomea ja voittajan äänesti suuri yleisö.

Yleisöäänestyksen suosikki oli Kalajoen Yrittäjät, ja Lempäälän Yrittäjät tuli äänestyksessä toiseksi. Lempäälä oli kilpailuraadin suosikki ja oli siis toinen palkittavista yrittäjäyhdistyksistä.

Lempäälässä koronakriisin haittavaikutuksia lähdettiin taklaamaan usealla rintamalla ja koronakriisissä auttamiseen lähtivät mukaan niin yrittäjäyhdistys, kunta ja kuin lukiolaiset. Panostukset aloitettiin nuorten yrittäjyyskurssilla, jossa yrittäjyysoppien jakamisen lisäksi tehtiin harjoitustyönä markkinointisisältöjä paikallisille yrittäjille. Syntyneitä sisältöjä koottiin Olemmelempäälästä.fi-sivustolle, joka sai näkyvyyttä myös yrittäjille jaettujen
Olemmelempäälästä.fi-paitoja. Kurssin päätyttyä työtä jatkoivat kunnan kesätyöntekijät, jotka jakoivat sosiaalisessa mediassa tarinoita yrittäjistä ja Lempäälän kesästä. Paikalliset viestintäyrittäjät auttoivat kesätyöntekijöitä sisältöjen tekemisessä. Some-kampanjan ytimeen syntyi musiikkivideo, jossa kuvattiin paikallisia eri alojen yrittäjiä omissa töissään. Video toteutettiin paikallisten yrittäjien yhteistyönä.

Syksyllä kampanjointi jatkui ja tähtäsi joulun ajan aktiiviseen markkinointiin joulukalenterina Olemme Lempäälästä Facebook– ja Instagram-sivustoilla. Kalenterissa julkaistiin joka päivä uuden yrittäjän esittely. Lisäksi kyseinen yrittäjä antoi arvontaan oman palvelunsa, joka toteutettiin Facebook-arvontana. Kiitokseksi Yrittäjien joulutiimi rakensi jouluikkunan keskelle keskustaa, jossa lapset pääsivät tapaamaan lasin takaa myös joulupukkia ja tonttua.

Vuoden koronateko -palkinnot jaettiin Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumissa, joka järjestettiin etäyhteyksin 29.1. Tilaisuuteen osallistui yli 700 Yrittäjien luottamushenkilöä ja työntekijää eri puolilta Suomea. Lempäälän Yrittäjät otti vastaan palkinnon Ideakeskuksessa etäyhteyden välityksellä.