Lempäälä sijoittui jälleen erinomaisesti yrittäjien kuntabarometrissä

Lempäälän kunnan elinkeinopolitiikka arvioitiin Suomen Yrittäjien tutkimuksessa hyväksi, kokonaisarvosanan keskiarvo oli 3,69 asteikolla 1–5, kun Pirkanmaan kaikkien kuntien keskiarvo oli 3,05 ja koko Suomen 2,97.

Lempäälä sijoittui omassa kokoluokassaan kymmenen parhaan kunnan joukkoon. Vastaavaan suoritukseen ylsi Pirkanmaalta myös Urjala omassa luokassaan.

Pirkanmaan kuntien keskiarvot vaihtelivat välillä 2,42–3,75. Ykkönen oli Urjala, kakkonen Lempäälä ja kolmas Pirkkala. Koko maan ykköseksi sijoittui pikkuinen Kärsämäki keskiarvolla 4,05 ja 10 vastaajan voimin.

Lempäälässä vastaamisaktiivisuus oli erinomainen, peräti 103 vastaajaa, mikä oli Tampereen (241) jälkeen korkein Pirkanmaan kunnista. Valitettavasti vastaajamääriä ei huomioida tuloksissa.

Elinkeinopolitiikkaa arvioitiin erikseen kuudessa eri osa-alueessa. Lempäälä menestyi erityisen hyvin niistä tärkeimmiksi koetuissa eli ”Elinkeinopolitiikan asema kunnassa” ja ”Kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys”. Kehityssuunta Lempäälässä oli kaikilla tutkituilla osa-alueilla positiivinen.

Uusien yrityksien saamisessa kuntaan Lempäälän arviot olivat myös merkittävästi keskiarvoja korkeammat. Erittäin tai melko hyvin onnistuneeksi uusien yritysten houkuttelun Lempäälässä arvioi yli puolet vastaajista (52 %), kun tämä osuus oli Pirkanmaalla vain neljännes (26 %) ja koko maassa viidennes (20 %) vastaajista.

Kuntabarometri-tutkimus tehdään Suomen Yrittäjien toimeksiannosta kahden vuoden välein. Kyselyyn vastasi yhteensä 10.404 yrittäjää, joista Pirkanmaalla 1068 ja Lempäälässä 103 yrittäjää.

Katso Lempäälän tulokset kokonaisuudessaan täältä:
Kuntabarometri 2020 -tulokset Lempäälä: https://www.yrittajat.fi/sites/default/files/kuntabarometri2020_pirkanmaa_lempaala.pdf

Lisätietoja: Lempäälän Kehitys Oy, Kari Löytty, puh. 040 572 7931, kari.loytty@lempaala.fi