Lempäälä palkittiin jälleen kuntien elinvoimakisassa

Lempäälä sijoittui toiseksi Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailussa, jossa voittaja oli Pirkkala ja kolmanneksi tuli Parkano. Orivesi palkittiin eniten elinvoima-asemaansa parantaneena kuntana.

Kilpailun kolme parasta kuntaa Pirkkala, Lempäälä ja Parkano erottuivat selkeästi muista menestyen kilpailun jokaisella osa-alueella.

Lempäälässä elinvoima-asiat ovat hyvällä tolalla ja kunta on kestomenestyjä tässä kilpailussa. Joka vuosi olemme olleet mitalisijoilla. Neljän vuoden sijoitusten sarja 1. – 2. – 3. – 2. on kaikista kunnista ylivoimainen, toteaa Lempäälän Kehityksen tj. Kari Löytty iloisena.

– Tänä vuonna kilpailussa painotettiin erityisesti kuntien ja yritysten välistä vuoropuhelua sekä yhteistyötä kunnan elinvoiman ja tunnettuuden edistämiseksi. Myös julkiset hankinnat ja palvelusetelien käyttö korostuivat arvioinnissa. Tasavahvassa kärkikolmikossa Pirkkala kiri edelle yrittäjien osallisuuteen ja yhteisöllisyyteen sekä paikallisen palvelutarjonnan kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä, Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen sanoo.

Lempäälän vahvuuksina tämän vuoden kilpailussa olivat erityisesti palvelusetelien hyödyntäminen, mallikkaasti hoidettu hankintayhteistyö sekä innovatiiviset ratkaisut yrittäjyyden toimintaympäristön kehittämisessä. Elinvoima-asemaansa viime vuoden aikana eniten parantanut kunta oli Orivesi.

Kilpailu toimii työkaluna kuntien kehittämistyössä

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakuntakilpailussa kuntien viranhaltijat, luottamushenkilöt ja paikalliset yrittäjäyhdistykset osallistuvat yhteiseen arviointikeskusteluun. Keskustelu käydään kilpailulomakkeen teemoista ja vastaukset perustuvat itsearviointiin. Tänä vuonna lomakkeella oli 26 kysymystä.

Useimmat kunnat ovat nähneet kilpailun erinomaisena mahdollisuutena kehittää kunnan elinvoimatekijöitä kuten päätöksenteon yrittäjyysmyönteisyyttä ja muita yrittämisen edellytyksiä.