KUSTANNUSTUKI V, haku päättyy 18.2., TYÖMARKKINATUKI

KUSTANNUSTUEN VIIDENNEN KIERROKSEN HAKUAIKA PÄÄTTYY 18.2.2022 KLO 16.15.

Yritysten kustannustuen viidennellä hakukierroksella korvataan kuluja yrityksille, jotka ovat kärsineet koronapandemian torjuntaan liittyvistä, julkisen tahon asettamista rajoituksista. Näin ollen tuki painottuu erityisesti mm. majoitus-, tapahtuma- ja matkailualalle, mutta suoraan tuen piirissä on yhteensä 41 toimialaluokkaa. Lisäksi tukea voidaan myöntää harkinnanvaraisesti lukuisten muiden toimialojen yrityksille, jotka ovat kärsineet julkishallinnon asettamista rajoituksista. Tuki kohdistuu kuluihin, jotka ovat syntyneet 1.6.–30.9.2021.

Tukihakemuksen ja lisätietoja tukiehdoista löydät Valtiokonttorin sivuilta https://asiointipalvelu.valtiokonttori.fi/kustannustuki/ .
Lisätietoja myös ma-pe 9.00-15.00 puh. 0295 50 3050 tai sähköpostitse kustannustuki@valtiokonttori.fi

TYÖMARKKINATUKI
Työnhakijaksi TE-toimistoon ilmoittauduttava 15.2.2022 mennessä.

Yrittäjät voivat saada väliaikaista työmarkkinatukea tammi-helmikuulta 2022. Väliaikaisen muutoksen perusteella työmarkkinatukea voidaan maksaa tammi–helmikuun 2022 ajalta. Muutos tulee voimaan 31.1.2022 ja se on voimassa helmikuun 2022 loppuun.

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedottaa:
Päätoimisesti yrittäjänä työllistyneellä on oikeus työttömyysetuuteen lähtökohtaisesti sen jälkeen, kun yritystoiminta on lopetettu kokonaan. Korona-aikana yrittäjät ovat voineet väliaikaisesti saada työmarkkinatukea, jos päätoiminen työskentely on päättynyt tai tulot vähentyneet koronapandemian vuoksi.
Väliaikaisen työmarkkinatuen saaminen edellyttää, että
– yrittäjän päätoiminen työskentely on päättynyt tai
– yritystoiminnasta saatava tulo on vähemmän kuin 1 103,92 euroa kuukaudessa siinä jokaista yrittäjänä työskentelevää henkilöä kohti.

Tuen saaminen ei edellytä yritystoiminnan lopettamista.

Lisätietoa väliaikaisesta työttömyysturvasta Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteesta
https://tem.fi/-/yrittajat-voivat-saada-valiaikaista-tyomarkkinatukea-tammi-helmikuulta-2022
Lisätietoa väliaikaisesta työttömyysturvasta Kelan sivuilta
https://www.kela.fi/tyottomyysturva-yrittaja

KUSTANNUSTUKI VI JA SULKEMISKORVAUS
Valtioneuvostossa on lähipäivinä esittelyssä kustannustuen kuudes kierros sekä sulkemiskorvaus, lakimuutokset ovat lähdössä näiden osalta eduskuntaan lähipäivinä ja lakimuutoksen arvioitu voimaantulo on maaliskuun alussa.

Sulkemiskorvauksen tukikausi on joulukuun lopusta helmikuun loppuun. Kustannustuki VI etenee samalla tavalla kuin viides kierros ja kohdistuu siten myös majoitus-, tapahtuma- ja matkailualalle. Tukikausi on 3 kk ja ajalla 1.12.2021- 28.2.2022.

Molemmat tuet haetaan edelleen Valtiokonttorista ja tukien haun avaamisen ajankohtaa kannattaa seurata sivuilta https://www.valtiokonttori.fi/koronatuet/