Kustannustuki III:n haku aukeaa 27.4. klo 9.00

Kustannustuki III ja Sulkemiskorvaus

Kustannustuki III:n hakukierros aukeaa 27.4.2021 klo 9.00 ja hakuaikaa on 23.6.2021 asti. Haettavissa olevan tuen tukikausi on 1.11.2020–28.2.2021.
Valtiokonttorin sivulla haekustannustukea.fi on koottuna asiat, mitä tietoja tarvitset ennen hakemuksen täyttämistä. Tuen hakeminen mm.

– edellyttää Y-tunnusta
– kustannustuki maksetaan vain tilille, jonka yritys on ilmoittanut Verohallinnolle, tarvittaessa ilmoita uusi tilinumero OmaVerossa.
– Yrityksen liikevaihdon alenema todetaan verohallinnolle annettujen alv-myyntitietojen perusteella. Huolehdithan alv-myyntitietojen ilmoittamisesta verohallinnolle ajallaan.
– Hakemuksen voi tehdä yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö tai muu Suomi.fi-valtuutuksen saanut henkilö. Kustannustukea haetaan valtuudella ”yritysrahoituksen hakeminen”

Osan hakemuksen tiedoista Valtiokonttori saa suoraan Verohallinnosta sekä Tulorekisteristä, hakemukseen ei tarvitse liittää liitteitä.

Valtiokonttorin haekustannustukea.fi-sivuilla on myös USEIN KYSYTTYÄ-palsta, jonne on koottuna vastaukset moniin kysymyksiin.

Valtiokonttorin Yritysten kustannustuen asiakaspalvelu auttaa:

Asiakaspalvelu 0295 50 3050, ma-pe 9.00-15.00 (valtiokonttori ei peri 0295-numeroihin soitetuista puheluista maksuja, soitosta vain normaali operaattorimaksu)
tai sähköpostitse: kustannustuki@valtiokonttori.fi

Sulkemiskorvauksen haku alkaa 12.5.

Sulkemiskorvaus koskee pieniä yrityksiä ja mikroyrityksiä, joissa on enintään 49 työntekijää. Yritys voi saada sulkemiskorvausta, kun sen toimitilat on suljettu tilapäisesti asiakkailta lain määräyksen tai viranomaisen päätöksen mukaisesti. Sulkemiskausi alkaa aikaisintaan 9.3.2021, laskenta perustuu helmikuu 2021 tietoihin.
Sulkemiskorvaus koskee ravintoloita ja muita ravitsemisyrityksiä sekä esimerkiksi liikunta- ja urheilutiloja, kuntosaleja, kylpylöitä ja sisäleikkipuistoja.

Valtiokonttorin sivustolle tullaan päivittämään lähiaikoina lisätietoja sulkemiskorvauksesta.

20.4. pidetyn Business Tampereen kriisirahoitusinfon materiaalit ja tallenne Kustannustuki III:sta ja Sulkemiskorvauksesta löytyvät alla olevasta linkistä. Webinaarissa kustannustuesta oli kertomassa Valtiokonttorista Anna Leppänen ja Helmi Hämäläinen.