Kustannustukea jaettu jo yli 520 miljoonaa euroa – Kustannustuen neljäs kierros valmisteilla

Kustannustukea haki kolmannella kierroksella enemmän yrityksiä kuin ensimmäisellä ja toisella kierroksella. Myös tukien hyväksymisprosentti oli suurempi kolmannella kierroksella, tiedottaa Valtiokonttori. Kustannustukea on tähän mennessä kolmannella kierroksella maksettu noin 206 miljoonaa euroa ja sitä on myönnetty 13 000 yritykselle. Eniten saaneet toimialat ovat ravitsemistoiminta, majoitus ja urheilutoiminta sekä huvi- ja virkistyspalvelut. Kustannustuen kolmannella kierroksella Valtiokonttori vastaanotti noin 22 000 hakemusta.

Kaikilla kolmella kierroksella Valtiokonttori on maksanut noin 24 000 yrityksille kaikkiaan yli 520 miljoonaa euroa kustannustukea. Ensimmäisellä kierroksella tukea maksettiin noin 123 miljoonaa euroa ja toisella noin 185 miljoonaa euroa.

Tuen kolmannella hakukierroksella 75 prosenttia hakijoista on saanut myönteisen päätöksen. Luku on huomattavasti suurempi kuin aiemmilla kierroksilla, jolloin hakemuksista hyväksyttiin 27 prosenttia ja 39 prosenttia.

Tulossa on myös tuen neljäs hakukierros. Siihen liittyvän lakiesityksen edistymistä voi seurata pitämällä silmällä Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotuksia aiheesta https://tem.fi/koronavirus tai https://www.valtiokonttori.fi/palvelu/yritysten-kustannustuki/.

Lempäälän osalta yritykset ovat saaneet kustannustukea kaikilta kierroksilta yhteensä 1 419 515 euroa. Tällä hetkellä Lempäälän osuus kaikista myönnetyistä koronatuista on 8 830 146 euroa. Luku pitää sisällään kustannustuet, sulkemiskorvaukset, yksinyrittäjän tuen, ELY-keskuksen kehittämisavustukset, Business Finlandin koronatuet ja työttömyystuet.